perjantai 28. elokuuta 2015

Mitä teen lohjenneelle kynnelle ?

Jos kynsi lohkeaa vaan ihan vähän ja silleen, että sitä on mahdollisuus viilata lyhemmäksi teen sen.

Mutta sillon, kun kynsijumalat kattoo mua kieroon ja kynsi lohkeaa aika pahasti. Kuitenkin silleen, ettei pala irtoa, mun ratkasu on teepussipaikka.

Vaikka on olemassa kaikennäkösiä hienoja kynsienkorjaus settejä, oon todennu tän ihan tarpeeks pitäväksi omassa käytössä. Toki se on uusittava aina välillä, kun tulee lakattua sen verran usein kynsiä, mutta ei siihen kauaa mene.

Mitä tarvitset:

Teepussin (yksi pussi riittää tosi pitkään)
Kynsiliimaa
Pinsetit tai joku millä voi painella palan kiinni kynteen (ei saa tarttua kiinni liimaan)
Viilan
 photo kblogi1_zpstxsb24yv.png
Alla olevista kuvista näkee, että aika pahasti mun kynsi lohkes tossa kuun alussa. Olin just edellisenä päivänä lakannu kynnet ja sit kävi näin. Kyllä harmitti. Onneks ei kuitenkaan lähteny koko pala irti.

 photo kblogi2_zpsbdfxfcqf.png

Ihan ensimmäisenä karhennan kynnen pintaa vähän viilalla. Tosi varovasti. Tarkotus ei oo ohentaa kynttä, vaan karhentaa vähän pintaa. Sit kaikki toi pöly pois kynneltä.

Seuraavaks levitän ihan vähän liimaa kynnelle ja laitan nopeesti isomman teepussin palan, jonka oon valmiiks leikannu paikalleen. Ei haittaa, vaikka se menee vähän yli. Sen voi viilata lopuks pois. Sit vielä levitän liimaa koko palan päälle lisää, että se tarttuu kunnolla kiinni.
 photo kblogi3_zpsnsliunwn.png

Tässä välissä kannattaa viilata tosi varovasti, liiman kuivumisen jälkeen, sen palan reunoja. Tarkotuksena on saada ne reunat pois, ettei siihen jää näkyviin sellasta kohtaa tästä alkaa paikka. Sori en osaa selittää paremmin.

Sen jälkeen mä laitan vielä vähän pienemmän palan, varmuudeks. Just siihen repeemän kohalle. Se liimataan ihan samalla tavalla, kun edellinenkin pala ja viilataan, myös. 

Tässä alhaalla nää kuvat meni vahingossa väärään järjestykseen.

Keskimmäinen kuva pitäis olla ensimmäisenä. Siinä näkyy, kun oon just laittanu sen toisen palan paikalleen ja liimaa reilusti päälle.

Alin kuva on sama, mutta piirsin siihen noi rajat. Siitä erottaa ehkä vähän paremmin, miten asettelen ne palat.

Ylin kuva on melkeen loppuun asti viilattu tulos. Oon näköjään ottanu tonkin kuvan liian aikasin, kun tuolla näkyy yks yli menevä reunakin.

 photo kblogi4_zpsawfuaygo.png

2 kommenttia:

  1. Mäkin tarvin tollasen kynsiliiman, jossa on suti. Itselläkin lohkesi kynsi tällä viikolla, ja kun sitä aloin paikkaamaan, huomasin, ettei liimassa ole sutia. Oli aika hankala levittää. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli enne kans ilman sutia ja aina oli sormenpäät liimassa, kun paikkasin. Tän löysin Tokmannilta (: ja elämä helpottu

      Poista