sunnuntai 5. heinäkuuta 2020

Lakkausunelmia: Vesi

lakk

Itsensä haastaminen saa sinut kokeilemaan ja oppimaan uusia asioita. Aina ne ei mene niin kuin on alunperin suunnitellut mutta mitä sitten! Niistä voi kuitenkin aina oppia ja juurikin siitä syystä päätimme Dioriina -blogin Marinan kanssa lyödä kyntemme yhteen ja lähteä tekemään myös yhteistä haastetta nimeltä Lakkausunelmia Lakkaushaasteen lisäksi. 

Mieluusti kuulisimme myös teidän ajatuksia millaisilla tekniikoilla, aiheilla ja tai teemoilla haluaisitte meidän haastavan itsemme. 

Tästä pääsemmekin sitten meidän toiseen haasteeseen, joka aiheena on vesi. Tällä kertaa oli mun vuoro valita aihe ja päädyin Suomen kesän yhteen yleisimpään elementtiin. Vettä on kesällä monessa muodossa. Sovittiin kyllä taktisesti, että julkaisemme postauksen aina kuukauden ensimmäinen sunnuntai, jotta mulla on aina edeltävänä lauantaina aikaa tehdä kynnet. Nytkin tein ensin kynsihuollon ja sitten lakkasin kynnet.

vesi

Vesi aiheena toi mulle monta eri lakkausta ja tekniikkaa mieleen. Ensimmäisenä tuli mieleen vesimarmorointi, jossa lakkauksen tekoon käyttäisin vettä. Aika ei riittänyt. Sitten tuli mielee leimat, niitä tein viimeksi. Sitten keksin tämän tekniikan.

Ensiksi lakkasin valkoisen pohjan kaikille kynsille, jotta värit erottuu kunnolla. Sitten tein smooshy eli leimasin marmorointi tekniikalla ja todella monella eri sinisellä lakalla hieman veden pintaa muistuttavan värityksen. Sinisen eri sävyjä ja niiden vaihtelua. Ihon suojasin nestemäisellä lateksilla, jotta se olisi helpompi puhdistaa. Yksi kerros leimasinmarmorointia riitti peittämään valkoisen pohjan.

Leimasinmarmoroinnin päälle lakkasin yhden ohuen kerroksen picture polishin splashilla. 

Kaiken päälle tein vielä waterspotted tekniikalla, valkoisella lakalla, meren kuohuntaa sekä ruusukultaisella metallisella lakalla veden kimmellystä. Kynsistä tuli todella nätit ja moniulotteiset. Tykkään kovasti.

vesi

2 kommenttia: