maanantai 22. toukokuuta 2017

Hanami

Hanamia eli kirsikan kukkien juhlaa juhlittiin eilen täällä Helsingin Roihuvuoren Kirsikkapuistossa. Itsekkin osallistuin tähän juhlintaan ja mahtavasta säästä nauttimiseen. Vietin eilen melkeinpä kahdeksan tuntia ulkoilmasta nauttien, enkä palanut. Tämä on oikeasti saavutus. Sillä punapäänä palan todella nopeasti. Kukkia olin käynyt jo etukäteen kuvaamassa onneksi, sillä nyt oli jo puiden lehdet kasvaneet niin paljon, että kuvista ei tullut aivan yhtä hempeän sävyisiä.

Kynnet lakkasin jo viikko sitten, sillä en malttamattomana jaksanut odottaa siihen, kun puut kukkivat. Olisi ollut hauska, jos olisin ottanut kynsikuvat kirsikankukkien kanssa. Joka kevät, viimeiset kolme tai neljä vuotta, olen tainnut lakata kirsikankukkia kynsilleni jossain vaiheessa.

kirsikka

Kynsille lakkasin kolme kerrosta O.P.I:n That Hularious lakkaa, joka on mun aivan lemppari tän sävysistä lakoista. Lakatessa mua hämmästytti lakan vetisyys, vaikkakin lakka levittyi suht hyvin. En ole pitkään aikaan lakannut O.P.I:n lakoilla, joten mulla ei ole kunnon vertailu kohtaa. Muistelen kuitenkin, että ei tää ennen ollut näin vetinen. Sain kuitenkin lakattua kynnet tällä hyvin, sillä näin vaaleita lakkoja saattaa ihan hyvin joutua laittamaan kolme kerrosta, oli mikä tahansa merkki kyseessä.

Kirsikkapuiden oksat maalasin käsin piCture pOlishin siveltimellä numero 10 ja kynsilakalla. Tarkotuksena mun oli tehdä maalaukset akryylimaaleilla, mutta ne on kadonnut jonnekkin. Lakalla oli vähän vaikeuksia tehdä näin pikkutarkkaa, mutta tili näistä suht kivat.

Kukat tein pienellä dotting toolilla ja muutaman vaaleanpunaisen sekä valkoisen lakan sekoituksella.


kirsikka2 kirsikka1

2 kommenttia: