lauantai 20. helmikuuta 2021

Lakkaushaaste: Lankamaalaus

 Tervetuloa vuoden toisen lakkaushaasteen pariin. Lakkaushaasteessa on kyse siitä, että jokainen osallistuja tekee lakkauksen samasta aiheesta. Välillä toteutus on vapaampaa ja välillä olaan valittu tekniikan lisäksi esim. muutama väri, jota tulee kynsiltä löytyä. Tällä kertaa valitsimme vain tekniikan.

Tätä tekniikkaa en ollut koskaan aikaisemmin kokeillut kynsille. Askartelussa tämä on mulle hieman tuttu tekniikka, joten tiesin mitä tulee tehdä. Silti etsin youtubesta muutaman videon, jotta saisin vinkkejä miten toteuttaa kynsille lakkaus tällä tekniikalla.


Käykää katsomassa, mitä muut teki:

Strokes of color

Dioriina

lankamaalaus

Tämän postauksen kynnet on mun ensimmäinen kokeilu tällä tekniikalla ikinä. Pohjalla on ensin yksi kerros essencen valkoista lakkaa, jonka annoin kuivua. Sitten valmiselin langan, jolla vedin kuvion kynnelle. Käytin lankana tavallista ompelulankaa, josta leikkasin pätkän. Käytin silikoonimattoa alustana, jolle tein pienet kasat lakoilla. Käytin picture polishin lakkoja family ja evergreen, ne olivat lopulta hieman liian saman väriset, sillä family katosi vaaleampana lakkana tummemman evergreenin alle. 

Ennen langan asettamista kynnelle lakkasin paksuhkon kerroksen valkoisella, jotta pinta olisi märkä. Lanka oli hieman haastava asetella kynnelle kivasti ja kahdesta ekasta kynnestä sen huomaakin. Niihin sen saanut sellaista selkeää kuviota, joka tulee lankaa vetäsessä. Keskisormeen ja nimettömään tuli kunnolliset jäljet langan vetämisestä, mutta ei ihan sellainen kuvio mitä yritin tehdä. Aluksi olin sitä mieltä, että nää meni pilalle. Hetken näitä kuitenkin tuijoteltuani totesin näiden olevankin ihan kivat.

lankamaalaus

Ootko koskaan kokeillut tätä tekniikkaa ?

5 kommenttia: